2019-02-22 07:18:13• hírek • Szatmár.ro

Öko-farsangot szerveztek a 6-os Számú Óvodában

A szatmárnémeti 6-os Számú Óvoda közép- és nagycsoportosai számára Popp Ivett és Barra Jùlia óvónők vezetésével megszervezték az ökológiai jelmezbált.

Az esemény immár hagyománynak számít az oviban, ennek során a szülők újrahasznosítható anyagokból készítettek ötletesebbnél ötletesebb jelmezeket. Mivel az óvoda nagy hangsúlyt fektet az ökológiai nevelésre, így adta magát az ötletet, hogy egy olyan farsangot szervezzenek, ahol ezt a tudást kamatoztatni tudják mindannyian. A szülők kifejezetten együttműködőek voltak, jobbnál jobb ötleteik voltak, hogyan miként lehet olyan jelmezeket készíteni, melyek a kitűzött témához illenek -számoltak be az eseményről hírportálunknak az óvónők.
 

A Szivárvány csoport témája a "Vidám Bohócok" címet kapta, minden egyes gyermek különböző módon jelenítette meg bohócos énjét a farsangi mulatságon. Miután a gyermekek közösen a szüleikkel bemutatták az elkészített jelmezeket, az óvónőké lett a főszerep, kik elmesélték a farsang eredetét és a hozzá kapcsolódó népi hagyományokat.



Majd az elhangzottak alapján elijesztettük a telet, ahogyan a hagyomány is tartja. Ez csak nagy hangzavarral lehetséges, így babot tettünk üres dobozkákba, kapott belőle szülő és gyermek egyaránt, majd egyszerre kezdték el rázni őket, dobbantva talpukkal, és persze télűző versikét szavalva közben. A jelenlevők mind biztosak benne, hogy a tavasz nemsokára itt van már, mert a tél úgy megijedt tőlük, hogy nem mer vissza sem nézni.
 

Majd kezdetét vették a közös szülő-gyermek játékok. A gyerekek bekötött szemmel megetették az anyukájukat, majd zenére ruhacsipeszeket akasztottak rájuk, majd ezt követte a közös tánc és az ügyességi játékok. Ezek során szükség volt az együttműködésre, a bizalomra, a kölcsönös odafigyelésre. A gyerekek és a szülők kaptak fánkot és teát is, amit a helyszínen el is fogyasztottak közösen, ezzel is megőrizve a megszokott farsangi étel hagyományát. Minden gyermek elismerő oklevélben részesült, sípot és lufit is kaptak ajándékba, így boldogan, vidáman telt el a farsang, felejthetetlen marad mindenki számára.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: